Diakonie ČCE finančně podpoří vysoušení po povodních

22. ledna 2014

Diakonie ČCE – Středisko humanitární a rozvojové spolupráce uvolní 2 mil. Kč na vysoušení vlhkosti v domácnostech, postižených v červnu 2013 povodní. Program je určený pro domácnosti na Terezínsku a Rudnicku, které se potýkají s více než 15 % vlhkostí a které k vysoušení použijí vysoušeče.

Z pravidelných návštěv pracovníků Diakonie ČCE – HRS v terénu vyplynulo, že mnohé domácnosti se ještě několik měsíců po povodních potýkají s nadlimitní vlhkostí. Mnohé z nich, kvůli zvýšeným nákladům za elektřinu, s vysoušením pomocí vysoušečů předčasně přestalo. Diakonie ČCE se rozhodla na vzniklou potřebu zareagovat otevřením nového dotačního programu na vysoušení, jehož cílem je zlepšit podmínky bydlení v zaplavených domácnostech.

Každé domácnosti, která již používá anebo se rozhodne znovu použít k vysoušení vysoušeče, bude poskytnuta finanční podpora na spotřebu elektrické energie ve výši 1 000 Kč na jeden vysoušeč na jeden měsíc. Podmínkou je 15 % a vyšší vlhkost zdiva v obytných prostorách, které byly v roce 2013 postiženy povodní a které domácnost používá k účelu trvalého bydlení.

Informace pro zájemce o vysoušení a následnou dotaci:

• žádat mohou domácnosti z Terezínska a Rudnicka, které se potýkají s více než 15 % vlhkostí a které k vysoušení použijí vysoušeče,
  • kontaktujte stavebního technika Diakonie ČCE, který po domluvě provede zdarma měření vlhkosti v domácnosti, doporučí nejvhodnější postup vysoušení a vyřídí žádost o účast v programu,
  • finanční dotace bude vyplácená za vysoušení v období od 27. 1. – 31. 5. 2014, maximálně však za 3 měsíce od schválení žádosti. Kontaktujte proto stavebního technika co nejdříve.

Kontakty:

Terezínsko - stavební technik Vladimír Procházka, tel. 732 485 769

Po – Pá: 10.00 – 12.00, 13.00 – 16.00

Rudnicko - stavební technik ing. Dušan Král, tel. 604 313 461

Po – Pá: 10.00 – 12.00, 13.00 – 16.00

Návod, jak používat kondenzační vysoušeče

Máme v záloze přes 0 vyškolených dobrovolníků